Videnskaben bag øl: Foredrag på Susåhuset

dato

Oplev en fascinerende aften i Herlufmagle, når Carlsberg Laboratorium præsenterer videnskaben bag ølproduktion. Foredraget finder sted den 19. november 2024 kl. 19:00 i Susåhuset, og giver indsigt i banebrydende forskning inden for både øl og klimatolerante planter.

Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene også udviklet viden og teknikker, der rækker langt ud over brygning. I dette spændende foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele deres indsigt i forædling af byg og humle, samt bæredygtige dyrkningsmetoder.

Forskning og innovation i ølproduktion

Foredraget vil dykke ned i den videnskab, der ligger til grund for ølproduktionen. Deltagerne vil høre om maltning af byg, udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl, samt den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Carlsberg Laboratorium har bidraget til betydelige videnskabelige opdagelser, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen.

Smagsprøver og historisk indsigt

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i løbet af aftenen. Derudover vil deltagerne få indsigt i forskning af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, hvilket kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information om foredraget og pladsreservation, kan du læse mere her. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende events.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Susåhuset, Helgesvej 9, 4160 Herlufmagle
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut