Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Herlufmagle - mandag den 16. november

Profilbillede
dato

Herlufmagle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: 17-årig kvinde sigtet for vold

Fredag eftermiddag kom to unge kvinder op at toppes på Tårnborgvej i Korsør efter en uoverensstemmelse. En 17-årig kvinde skubbede en 19-årig kvinde, så hun faldt ind i en mur og ned på jorden og hendes mobiltelefon smadrede. Politiet blev tilkaldt, og den 17-årige blev anholdt og sigtet for vold.

 

RØDBYHAVN: Måtte ikke køre lastbil i Danmark

Politiets udlændingekontrolafdeling standsede fredag klokken 21.10 en spansk indregistreret lastvogn i indrejsefeltet i Rødbyhavn. Da politiet tjekkede førerens navn i systemerne, viste det sig, at han var frakendt førerretten til at føre lastbil i Danmark. Han blev derfor sigtet for dette, og fik en bøde på 3000 kroner, som blev betalt på stedet.

 

HASLEV: 19-årig varetægtsfængslet for at køre ind i flok af mennesker

En 19-årig mand kom fredag klokken 22.28 kørende i bil ad Jernbanegade i Haslev. Her stod der en gruppe unge mennesker, som den 19-årige tilsyneladende følte sig så provokeret af, at han kørte op på fortovet og ind mod flokken. De fleste af dem nåede at komme væk, men en blev ramt på foden og en anden blev ramt af bilens front, så han blev kastet op i luften og landede på ryggen. De blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset, hvor der blev meldt om lettere kvæstelser. Den 19-årige kørte i første omgang væk fra stedet, men meldte sig efterfølgende på en politistation, hvor han blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold, for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed og efter færdselsloven. Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvor han blev varetægtsfængslet.

 

RUDS-VEDBY: Politibetjente fik snak med unge

En af politiets forebyggende patruljer var fredag aften ude ved Skolegade i Ruds-Vedby, da der de seneste uger har været flere anmeldelser om ulovligt fyrværkeri på stedet. Der var intet fyrværkeri denne aften, men patruljen traf ni unge mennesker, som de fik en snak med.

 

SLAGELSE: Påkørte skilte i rundkørsel

Natten til lørdag klokken hørte et vidne et brag, der kom fra en rundkørsel på Korsørvej i Slagelse. Det viste sig at være en bil, der ikke blot en gang, men hele to gange var kørt ind i skilte, der stod ved rundkørslen. Vidnet kunne se to mænd flygte til fods fra den forulykkede bil, og tilkaldte herefter politiet. Der gik dog ikke længe, før politiet fandt frem til føreren af bilen, for han kom tilbage efter at have ringet efter vejhjælp til sin bil. Han blev sigtet for at være gået fra uheldsstedet uden at underrette politiet og uden at tænde havariblinket. Desuden viste det sig, at føreren – en 20-årig mand fra lokalområdet - havde 1,2 gram hash på sig, så derfor fik han også en sigtelse efter lov om euforiserende stoffer.

 

SLAGELSE: To sigtet for husfredskrænkelse

Under en almindelig patrulje fik to betjente natten til lørdag klokken 3.54 øje på to mænd, der gik rundt i baggårde og kælderrum på Schweizerpladsen i Slagelse - tilsyneladende for at finde pantflasker, sagde de. Det er imidlertid en krænkelse af husfreden, så det fik de to mænd en sigtelse for. Det drejer sig om en 29- årig mand fra Slagelse og en 43-årig mand fra Skælskør.

 

RØDBYHAVN: For meget øl i bilen

Lørdag rullede en udenlandsk bil i land fra færgen i Rødbyhavn. Den så tungt lastet ud, og en kontrolvejning bekræftede også mistanken: Der var 450 kg for meget i bilen, og det svarer til et overlæs på 19%. Føreren – en 23-årig udenlandsk mand fra Malmø – forklarede, at der var 100 kasser øl i bilen, og han blev derefter sigtet for at køre med overlæs. Den 23-årige læssede så tilpas mange øller af, så han lovligt kunne fortsætte turen.

 

HERLUFMAGLE: Sigtet for at skyde med luftgevær

Flere politipatruljer rykkede lørdag aften ud til Herlufmagle efter en anmeldelse om, at en person var blevet ramt af et skud. Det viste sig at være alvorligt nok, men dog knap så dramatisk som først antaget. En 14-årig pige var blevet ramt af et hagl fra en luftgevær, og hun havde fået et lille, rødt mærke på lænden. En 64-årig mand blev anholdt klokken 22.28 og sigtet i sagen. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 6.00 søndag morgen.

 

VEMMELEV: Varetægtsfængslet efter overfald

En 49-årig mand fra Middelfart blev søndag fremstillet i retten og varetægtsfængslet frem til den 10. december. Han er sigtet for kvalificeret vold. Den 49-årige blev anholdt søndag klokken 4.45 af Fyns Politi, og det skete på baggrund af vidneforklaringer efter et overfald på en adresse i Vemmelev lørdag aften. Her blev en 44-årig mand overfaldet af flere gerningsmænd, og han fik både slag og spark på kroppen og i hovedet, så man måtte behandles på sygehuset i Slagelse. Det var den 44-årige selv, der meldte overfaldet til politiet, og det var tilsyneladende en strid om betaling af en regning, der udløste volden. Politiet er nu i gang med at finde de andre gerningsmænd.

 

VORDINGBORG: 26-årig ville slås

Lørdag klokken 23.04 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer var foran banegården i Vordingborg, og at der var noget tumult. En 26-årig mand fra Vordingborg var småfuld og ville slås med alt og alle. Han blev anholdt klokken 23.18 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og for at få ro på stedet, blev han taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev løsladt igen søndag morgen klokken 5.00.

 

MARIBO: Stjålne nummerplader og hash

En politipatrulje kørte søndag eftermiddag forbi Blæsenborgskolen i Maribo, og der holdt en personbil parkeret i nærheden. Et rutinetjek af bilen afslørede, at de nummerplader, der sad på bilen, var meldt stjålet tidligere på måneden og derfor slet ikke hørte til bilen. Der var to 17-årige fyre i bilen, begge fra Maribo. De blev sigtet for tyveri af nummerplader, og da de lugtede af hash, blev de visiteret. Den ene havde 1,4 gram hash på sig, og den anden havde fem gram. De blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Herlufmagle Kærvej Hus Onsdag klokken 15.30 – lørdag klokken 10.00 Endnu ikke opgjort
Horbelev Strandhuse Hus Søndag klokken 18.00 – lørdag klokken 14.15 Endnu ikke opgjort
Næstved Birkehegnet Hus Lørdag klokken 13.00 – 18.50 Endnu ikke opgjort
Næstved Birkehegnet Hus Lørdag klokken 17.10 – 21.30 Kontanter og mobiltelefon
Næstved Niels W. Gades Vej Hus Lørdag klokken 10.45 – 21.40 Vin og computer
Næstved Skovkanten Hus Fredag klokken 15.00 – søndag klokken 16.45 Endnu ikke opgjort
Nørre Alslev Orehoved Langgade Hus 14/3 klokken 00.00 – lørdag klokken 10.00 Intet stjålet
Slagelse Byskov Alle Lejlighed Lørdag klokken 14.00 – 16.00 Smykker og ure
Vordingborg Haminavej Hus Fredag klokken 11.30 – 20.50 Kontanter

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Dannemare Skodsebøllevej Fredag klokken 16.21 – 17.57 Hastighedskontrol med Laser-LTI. 7 klip. Højest målte hastighed 76 km/t mod tilladt 50 km/t. 1 sigtet for  manglende registrering, 1 sigtet for manglende forsikring og  1 sigtet for at køre på en ulovlig knallert

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Eskilstrup Sydmotorvejen Lørdag klokken 13.52 – 20.00 ATK 1565 122 90 km/t 167 km/t 26 klip og 2 betingede frakendelser
Fensmark Kalkerupvej Lørdag klokken 11.56-13.00 ATK – bestilt færdselskontrol 23 - - - -
Guldborg Præstestræde i Majbølle Fredag klokken 14.10-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 70 12 60 km/t 81 km/t -
Harpelunde Tårsvej Fredag klokken 8.34-10.30 ATK – bestilt færdselskontrol 230 3 50 km/t 64 km/t -
Holme-Olstrup Landevejen Søndag klokken 10.02 – 11.03 ATK 617 23 50 km/t 68 km/t -
Holme-Olstrup Stationsvej Søndag klokken 8.36-9.36 ATK – bestilt færdselskontrol 27 - - - -
Karrebæksminde Strandbakken, Klinteby Søndag klokken 11.55-13.07 ATK – bestilt færdselskontrol 20 - - - -
Stokkemarke Birketvej i Saltvig Fredag klokken 11.29-13.30 ATK – bestilt færdselskontrol 115 1 80 km/t 104 km/t -
Vordingborg Sydmotorvejen Søndag klokken 13.59 – 20.00 ATK 2923 174 90 km/t 142 km/t 25 klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I de seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalud Dr. Sells Vej Søndag klokken 1.14 18-årig kvinde fra Høng Spirituskørsel
Dianalund Mågevej Lørdag klokken 00.40 31-årig mand fra København Spirituskørsel
Marielyst Marielyst Strandvej Søndag klokken 12.08 32-årig mand fra Horbelev Narkokørsel og kørsel uden førerret
Næstved Parkvej Lørdag klokken 03.48 21-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Søllested Højrebygade Fredag klokken 18.13 55-årig mand fra Søllested Spirituskørsel
Søllested Nørredalsvej Fredag klokken 11.04 67-årig mand fra Søllested Spirituskørsel
Tappernøje Sydmotorvejen Lørdag klokken 15.36 – 15.55 61-årig mand fra Stege Spirituskørsel
Vordingborg Gammelsøparken Lørdag klokken 01.15 37-årig mand Spirituskørsel
Vordingborg Kastrupvej Lørdag klokken 10.55 – 11.05 60-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Ninna Andersen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi