Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Herlufmagle - mandag den 14. september


Herlufmagle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: Fokus på færdsel

Der har i den seneste periode været en del eksempler på, at nogen i Korsør by ikke kan finde ud af at følge færdselsreglerne. Politiet er selvfølgelig til stede med færdselskontroller og hastighedsmålinger, men vi vil også meget gerne have borgernes hjælp til at finde frem til trafiksynderne. Så tøv ikke med at kontakte politiet, hvis du fx har optagelser af hasarderet kørsel, et registreringsnummer, eller andre oplysninger, der kan hjælpe os til at finde frem til fartsynderne. I lørdags målte politiet hastigheden på Tårnborgveje mellem klokken 17.13 og 18.43. Her blev 24 målt til at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t, og der venter et klip og en betinget frakendelse til to af de hurtige. Kontrollen fortsatte Halsskovvej mellem klokken 19.30 og 21.30, hvor fire overtrådte den tilladte hastighed, og mellem klokken 19 og 20.43 stod den automatiske trafikkontrol på Revvej, hvor alle de målte overholdt hastighedsgrænserne.

 

NYKØBING F.: Kunne ikke opføre sig ordentligt

Fredag formiddag klokken 9.37 måtte politiet køre ud til Vestergade i Nykøbing F., hvor en mand optrådte støjende og aggressiv med råb og skrig. Manden, der er 22 år gammel og fra Vordingborg, blev flere gange bedt om at forlade stedet, men det ville han ikke. Han kaldte i stedet betjentene for temmelig nedsættende ord. Derfor endte det med, at han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen og taget med til politistationen.

 

NÆSTVED: Ville ikke tage mundbind på

En 32-årig mand fra Mern var fredag klokken 11.20 på vej med tog til Næstved, da togpersonalet opdagede, at han ikke havde mundbind på – og i øvrigt ikke ville fortælle, hvorfor han mente sig fritaget. Derfor ventede to politibetjente på Næstved station på ham, da toget kørte ind. Han blev sigtet efter sundheds- og socialloven.

 

NØRRE-ALSLEV: Brand i sivområde

En 73-årig mand havde fredag eftermiddag omkring klokken 16 tænkt sig at brænde nogle gamle tagrør af på stranden ved Vålse, men ilden udviklede sig i en noget uheldig retning, og et større område med siv brændte ned. Den 73-årige blev sigtet efter beredskabsloven.

 

DIANALUND: Fem sigtelser på en knallert

Fredag klokken 18 standsede en politipatrulje en 22-årig kvinde, da hun kom kørende på knallert ad Enighedsvej i Dianalund. Det viste sig, at knallerten var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Desuden havde hun ingen førerret, knallerten var ikke indregistreret, der var ingen forsikring på den, der var hverken forlygte eller baglygte på knallerten, og så kørte den 22-årige uden styrthjelm. Hun blev sigtet efter hele molevitten.

 

NÆSTVED: Straksdom til 57-årig mand

Politiet fik fredag et tip om, at der på Anemonevej i Næstved skulle befinde sig en mand med et skarpladt våben. Gennem en større politiindsats fik politiet omringet huset og fik de fire mænd, der befandt sig på stedet, ud. De blev alle anholdt, og en 57-årig mand blev sigtet efter våbenloven, da der blev fundet et oversavet jagtgevær i huset. Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han fik en straksdom på to års fængsel.

 

VORDINGBORG: Knojern og hash

Politiet fik lørdag klokken 6.50 en anmeldelse om, at der løb en mand rundt på vejen ved tankstationen i Sallerup. Da politiet kom, fandt de frem til manden, og det viste sig, at han havde både et knojern og to klumper hash på i alt 7 gram på sig. Han blev derfor sigtet for at overtræde både våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Det var en 18-årig mand fra Nykøbing Falster.

 

BOGØ: Op at slås på gaden

Lørdag klokken 11.51 fik politiet en anmeldelse om, at en person havde forsøgt at kommet op at slås med en anden på Bogø Hovedgade. Politiet fandt hurtigt frem til manden, som var 60 år og fra Stege. Han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og fik en bøde på 3.000 kroner.

 

NAKSKOV: Slog kvinde, der gik forbi

Politiet fik lørdag klokken 11.53 en anmeldelse fra et vidne, der havde set en mand slå en kvinde, der gik forbi ham, mens han sad på en bænk i centrum af Nakskov. På baggrund af et godt signalement fandt politiet hurtigt frem til manden, der virkede både beruset og påvirket af narkotika, og i øvrigt ikke ville oplyse, hvem han var. Han var desuden meget urolig og vred. Han blev derfor anholdt klokken 12.06 og sigtet for vold. Han blev taget med på stationen, hvorfra han blev løsladt igen klokken 20.07. Det var en 34-årig mand fra Nakskov.

FENSMARK: 18-årig sigtet for at have sat ild til biler

Natten til søndag klokken 3.58 udbrød der brand i flere biler på Østerled i Fensmark. Fire biler udbrændte helt og to fik skader fra strålevarmen. Gennem vidneforklaringer og en dygtig politihund fandt politiet en times tid senere frem til en 18-årig ung mand fra lokal området, som blev anholdt og sigtet for brandstiftelse.

 

VORDINGBORG: 17-årig nægtede at bruge mundbind

En 17-årig ung mand fra Nørre-Alslev skulle lørdag aften med toget fra Nykøbing F. til Vordingborg. Han ville imidlertid ikke benytte mundbind i toget, og derfor tilkaldte en togfører politiet. Et par politibetjente tog imod den 17-årige, da toget kørte ind på banegården i Vordingborg, og her modtog han en sigtelse for overtrædelse af sundhedsloven.

 

NÆSTVED: Nægtede at forlade stedet

Lørdag aften klokken 22.10 fik politiet en anmeldelse om, at en 40-årig mand fra Næstved var uønsket til et privat arrangement, men nægtede at forlade stedet. Da politiet kom, var han vred og aggressiv, og han blev derfor anholdt klokken 22.42 og taget med på stationen. Han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og da det desuden viste sig, at han også havde 2,3 gram hash på sig, blev han også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 06.20.

 

LUNDBY: Larmede op i toget

Politiet blev lørdag klokken 2.02 kaldt til Lundby station, hvor et tog holdt stille på grund af en passager, der havde larmet og optrådt utryghedsskabende. Han ville heller ikke oplyse sit navn til togpersonalet, og det hjalp ikke synderligt, da politiet ankom. Han var fortsat provokerende og oplyste et forkert navn til betjentene. For at skabe ro og for at få fastslået hans identitet blev han derfor anholdt klokken 2.16. På politistationen i Næstved afslørede han sin identitet. Der var tale om en 16-årig fyr fra Tappernøje, og han blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven og ordensbekendtgørelsen. Den 16-årige blev løsladt igen klokken 3.55.

 

KORSØR: Rettede sig ikke efter politiet

Lørdag klokken 1.15 fik politiet en anmeldelse om, at der var noget uro i baggård til en ejendom i Skolegade i Korsør, og der måske blev knust ruder på stedet. Det var dog ikke ruder, det var gået ud over, men der var smadret en del flasker. Der var også nogle unge mennesker forsamlet, og de blev bedt om at forlade stedet. På nær en enkelt rettede de sig efter politiet, for en 19-årig kvinde fra Korsør ville ikke gå fra stedet. Hun blev anholdt klokken 1.40 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. For at få ro på stedet blev hun taget med til politistationen i Slagelse, og hun blev løsladt klokken 2.32.

 

SLAGELSE: Bøde for at slås

En politipatrulje, som natten til søndag var i Slagelse midtby, måtte klokken 2.00 skille to mænd ad, som var kommet op at slås. Det skete i Skovsøgade, og der var tale om en 19-årig mand fra Sorø, som var kommet i klammeri med en 20-årig mand fra Korsør. De blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og den 19-årige blev kortvarigt anholdt på stedet. De kan nu vente en bøde på 3.000 kroner hver for overtrædelsen.

SORØ: Ville ikke oplyse navn og fødselsdato

En kunde kom søndag ind i Netto på Norgesvej i Sorø ved lukketid, og da personalet bad hende forlade butikken, hidsede hun sig op og ville ikke rette sig efter dem. Derfor blev politiet tilkaldt, men da betjentene ankom, ville hun ikke oplyse sit navn og sin fødselsdato. Derfor blev hun kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Herefter fandt hun sit sundhedskort frem, og hun blev løsladt og bortvist fra butikken. Det var en 49-årig kvinde fra byen, som nu kan vente en bøde for overtrædelsen.

 

SLAGELSE: Fængselsstraf for at have pistol og stoffer

Søndagen fik formentlig et andet forløb for en 28-årig mand fra Slagelse, end han havde regnet med. Den endte nemlig i retten i Næstved, hvor han blev idømt en fængselsstraf på 2 år og 6 måneder, og han blev overført til afsoning af straffen med det samme.

Natten til søndag fik politiet en anmeldelse om, at der blev spillet høj musik i en lejlighed i centrum af Slagelse, og politiet rykkede ud for at få nattero. Der lugtede mistænkeligt af hash i lejligheden, og de tilstedeværende virkede da også påvirket. Derfor blev lejligheden ransaget, og her fandt politiet dels 18,96 gram kokain, 148 gram hash og 5,11 gram MDMA, dels en pistol med ammunition. I første omgang blev fem personer anholdt, men mens de fire blev løsladt løbet af søndagen, blev den 28-årige fremstillet i grundlovsforhør.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Næstved Vættehøjen Villa Lørdag klokken 17.00-søndag klokken 06.25 Harddisk

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Karise Stevnsvej Lørdag klokken 09.15-09.45 Otte biler kontrolleret, en påtale for glemt kørekort
Sorø Holbækvej Fredag klokken 13.07-13.38 Uopmærksomhedskontrol: 50 køretøjer kontrolleret, en blev sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Bårse Præstø Landevej Fredag klokken 10.41-13.00 ATK 685 7 80 100 Ingen klip
Dianalund Karsholtevej Fredag klokken 21.57-lørdag klokken 00.40 ATK 56 6 50 78 Tre klip
Eskilstrup Sydmotorvejen Søndag klokken 07.52-14.00 ATK 2719 151 90 143 19 klip
Korsør Tårnborgvej Lørdag klokken 17.13-18.43 ATK 282 24 50 98 Et klip og en betinget frakendelse
Korsør Halsskovvej Lørdag klokken 19.30-21.30 ATK 62 4 50 67 Ingen klip
Korsør Revvej Lørdag klokken 19.00-20.43 ATK 35 0 50? - Ingen klip
Nykøbing Falster Gaabensevej  Lørdag klokken 07.49-14.00 ATK 3152 30 60 82 Et klip
Næstved Havnegade Søndag klokken 18.50-22.14 ATK 569 46 50 99 Ni klip og fire betingede frakendelser
Ruds-Vedby Sorøvej Fredag klokken 19.00-21.30 ATK 153 22 80 132 Fire klip
Slagelse Vestre Ringgade Søndag klokken 15.25-19.56 ATK 928 36 50 74 Fem klip
Slagelse Sdr. Ringgade Søndag klokken 20.11-22.00 ATK 191 3 60 83 Et klip
Sprogø Storebæltsbroerne Fredag klokken 05.39-11.35 ATK 4165 147 110 154 Fem klip
Sprogø Storebæltsbroerne Lørdag klokken 21.14-søndag klokken 00.40 ATK 1465 114 110 169 Fem klip og to betingede frakendelser
Vordingborg Næstvedvej Søndag klokken 16.18-17.53 ATK 291 27 60 122 To klip, en betinget frakendelse

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nykøbing Falster Jernbanegade Fredag klokken 10.25 21-årig mand fra Bogø Spirituskørsel og narkotikakørsel
Nykøbing Falster Nystedvej Fredag klokken 19.44 60-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Næstved Nordre Farimagsgade Lørdag klokken 14.06 39-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Sorø Skælskørvej Lørdag klokken 17.30 54-årig mand Fra Sorø Spirituskørsel
Næstved Holløse Mølle Lørdag klokken 01.47 33-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Søndag klokken 21.25 19-årig mand fra Herlufmagle Narkotikakørsel

H

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Flere artikler