Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Herlufmagle - fredag den 24. april

dato

Herlufmagle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Herlufmagle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Kevin har ringet!

Flere borgere blev i løbet af torsdagen ringet op af en mand, der præsenterede sig som betjent Kevin Hansen fra Slagelse Politi, og det så ud til, at han ringede fra et af politiets telefonnumre. Den ene var en kvinde fra Fredericia, som dog ikke tog telefonen, men i stedet vendte tilbage til politiets servicecenter for at høre, hvad politiets ærinde var. En mand fra Fyn vendte tilbage til politiet og fortalte, at han også var blevet kontaktet, og klokken 18.00 indløb en anmeldelse fra en anden mand fra Fyn. Han var blevet "afhørt" og havde i god tro givet oplysninger om bl.a. NemID i telefonen.

Der er tale om fupopkald. Politiet henvender sig ikke til borgerne og beder om oplysninger om NemID eller kopier af nøglekort, og vi skal derfor advare mod opkaldene. Man skal aldrig give personlige eller fortrolige oplysninger over telefon – eller e-mail for den sags skyld – og hvis det er et opkald fra en person, der påstår at ringe fra politiet, kan politiets servicecenter i de fleste tilfælde af- eller bekræfte oplysningerne.

På f.eks. sikkerdigital.dk kan du læse mere om sikkerhed på nettet.

 

KORSØR: Søger vidner til mindre færdselsuheld

Torsdag klokken 12.04 fik politiet en anmeldelse om, at en bil havde kørt noget hasarderet gennem Nygade i Korsør, og at den blandt andet var kørt ind i en anden bil uden at standse. Et vidne havde forsøgt at tilbageholde bilisten, men det var ikke lykkedes. Der er formentlig tale om en lysegrå Fiat Punto, og politiet hører gerne fra evt. vidner, der har set kørslen, eller som har oplysninger om bilen. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

   

KORSØR: Fuld mand forhindret i at køre

Politiet blev torsdag klokken 14.51 kaldt til en p-plads på Storebæltsvej i Korsør, hvor to vidner tilbageholdt en mand, der havde villet køre bil, selv om han virkede fuld. Det var en 50-årig mand fra byen, som ganske rigtig havde fået en tår over tørsten, og han var noget aggressiv og havde slået ud efter de to vidner. Da politiet ankom, truede han med at ville smadre betjentene, og for at sikre ro på stedet blev den 50-årige anholdt. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med til politistationen i Slagelse. Han blev løsladt igen klokken 17.12.

 

NYKØBING: Poserede med skydevåben

Onsdag fik politiet en anmeldelse om, at en person poserede på Facebook med et oversavet jagtgevær og en revolver. Den pågældende blev identificeret som en 20-årig mand, og han blev anholdt torsdag klokken 14.45 uden dramatik på Nordfalster. Politiet har endnu ikke fundet de pågældende våben, men den 20-årige er sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om våben, og han fremstilles fredag i grundlovsforhør i retten. Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre.

 

NÆSTVED: Kørte vildt på ATV

Torsdag klokken 17.00 fik politiet en anmeldelse om, at der kørte en ATV på Vordingborgvej ved Næstved med to personer på. ATV'en kørte hurtigt og nogen gange hasarderet, så de øvrige trafikanter måtte bremse op. ATV'en blev standset på Vestre Ringvej, og føreren – en 30-årig mand fra Lundby – blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

 

SKÆLSKØR: Bål i haveaffald bredte sig

En 35-årig mand står til en bøde for overtrædelse af beredskabsloven, efter at han torsdag eftermiddag brændte noget haveaffald af på en adresse uden for Skælskør. Ilden fik fat i stråtaget på en bygning i nærheden, og derfor blev brandvæsenet tilkaldt klokken 17.47. Branden udviklede en del røg, og taget styrtede sammen. Ingen kom til skade ved branden, men den 35-årige blev sigtet efter beredskabsloven.

 

NAKSKOV: Sigtet for at have hash

Politiet var i anden anledning i en lejlighed i Søndergade i Nakskov torsdag aften, og her blev der fundet 26,96 gram hash hos beboeren, en 37-årig mand. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 37-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

HASLEV: Ville ikke rette sig efter politiet

Torsdag aften var politiet forbi en fodboldklub på Stadionvej i Haslev, hvor der var en stribe unge mennesker, der hørte høj musik. Det var seks mænd i alderen 17-22, som var på stedet sammen med tre piger på 13-14 år. Da de ikke havde noget at gøre på stedet, blev de bortvist, men den ene af mændene – en 18-årig fra byen – ville ikke rette sig efter politiets anvisninger. Han blev derfor anholdt klokken 21.45 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 18-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev løsladt igen til midnat. Forældrene til de tre piger afhentede dem på stedet.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Lundby Dybsøvejen Hus Fredag klokken 2.54 Musikanlæg af mærket B&O
Skælskør Solbærvej Hus Torsdag klokken 18.30-21.30 Porcelæn, smykker og medicin

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Askeby Grønsundvej Torsdag klokken 15.20-16.00 Ingen sager
Bogø By Grønsundvej Torsdag klokken 14.15-15.00 En enkelt blev sigtet for at køre for hurtigt. Hastigheden blev målt til 117 km/t, hvor man højst må køre 80 km/t
Vordingborg Sydmotorvejen ved Stensved Torsdag klokken 13.08-14.05 Ingen sager

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Boeslunde Slagelse Landevej, Sønderupsønder Torsdag klokken 6.40-8.55 ATK – bestilt færdselskontrol 234 14 50 km/t 73 km/t Et klip
Haslev Teestrupvej, Troelstrup Torsdag klokken 10.28-14.00 ATK 290 37 50 km/t 79 km/t To klip
Haslev Troelstrupvej/Rysagervej Torsdag klokken 7.56-9.56 ATK 172 4 50 km/t 65 km/t -
Nykøbing Gaabensevej, Stubberup Torsdag klokken 5.43-12.00 ATK 2431 37 60 km/t 91 km/t Seks klip
Slagelse Skælskør Landevej Torsdag klokken 9.19-13.00 ATK 274 2 70 km/t 85 km/t -
Søllested Rødbyvej Torsdag klokken 12.48-19.01 ATK 556 49 60 km/t 87 km/t Fem klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket bilist:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Rødbyhavn Indrejsefeltet Torsdag klokken 20.10 29-årig mand fra Litauen Narkokørsel

 

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi