Næstved Kommune får en ny, samlende direktør for Børn, Unge og Uddannelse

Nanna Lohman er ny direktør for børn, unge og uddannelse i Næstved Kommune.
dato

Nanna Lohman bliver Næstved Kommunes nye børn- og ungedirektør. Hun brænder for hele børn- og ungeområdet og er blandt andet optaget af at få flere børn til at lykkes i de almene fællesskaber.

Det bliver en fagligt funderet direktør, der fra august kommer til at stå i spidsen for hele børn-, unge- og uddannelsesområdet i Næstved Kommune. Nanna Lohman er uddannet folkeskolelærer, har arbejdet som skoleleder og skole- og uddannelseschef og kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Lejre Kommune.

Borgmester, Carsten Rasmussen udtaler:

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået ansat en direktør til at lede indsatsen omkring børn, unge og uddannelse i Næstved Kommune. Det er et område, der er højt prioriteret af et samlet byråd, det er både med i vores vision og i seneste budgetforlig. Nanna Lohman har den viden og erfaring, der skal til for at lede området og stå i spidsen for de forandringer, vi ønsker i byrådet.

Nanna Lohman glæder sig til de nye udfordringer, der venter i Næstved.

- Jeg er meget optaget af børn- og ungeområdet, og i Næstved er der et stort, politisk fokus på at styrke børn og unges udvikling og kompetencer. Jeg motiveres af en dagsorden, hvor ambitionsniveauet er højt, og hvor vi sammen konstant arbejder på at udvikle attraktive dagtilbud, skoler og uddannelsestilbud - med en særlig forpligtigelse til at få flere til at lykkes i de almene fællesskaber.

Kommunaldirektør Camilla Nowak glæder sig til at få Nanna Lohman med i ledelsen af Næstved Kommune.

- Nanna Lohman har masser af praktisk erfaring, hun er god til at skabe følgeskab hos sine medarbejdere, og hun er en dygtig kommunikator, som sætter børnene først. Med hende i direktionen er den fuldtallig, og vi står nu med en ledelse af Næstved Kommune, hvor direktørerne komplementerer hinanden godt.

Nyt center efter sommerferien
En af de første opgaver, der venter den nye direktør, bliver at skubbe et nyt Center for Unge og Uddannelse i gang. Centeret skal sikre en sammenhængende ungeindsats, der skal bidrage til at flere unge færdiggør folkeskolen og kommer i gang med uddannelse eller i job.

- Det vigtigste for mig er, at vi holder de unge forrest. De skal opleve at blive mødt, grebet og hjulpet videre i job eller uddannelse. Vi skal turde prøve nye veje i tæt samarbejde med alle dem omkring os: uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, siger Nanna Lohman.

Fra CV’et
Nanna Lohman er født i 1977 og bor i Odense. Hun er gift med Allan og er mor til tre voksne børn. Hun er rundet af Foreningsdanmark og kan ofte findes med en padelketcher i hånden.

Ved siden af sit job sidder Nanna Lohman med i Rådet for Børns Læring, som rådgiver børne- og undervisningsministeren om vigtige dagsordener, blandt andet om børns udbytte af undervisningen. Hun sidder også i bestyrelsen i Danmarks Evalueringsinstitut, som laver analyser og redskaber, der styrker uddannelser og dagtilbud.

Kilde: Næstved Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.