Næstved forvandles til et stykke af USA for at fejre prestigefyldt besøg

Foto: Næstved Kommune.
dato

Næstved Kommune forbereder sig til en storslået folkefest med amerikansk tema

Næstved Kommune inviterer borgerne til at fejre et prominent besøg med et brag af en amerikansk inspireret fest den 15. marts. For at sikre en autentisk stemning, vil byen blive pyntet med amerikanske bannere, balloner og papfigurer af den tidligere præsident, Barack Obama.

Det centrale festområde bliver Axeltorv, som for en dag omdannes til et hjørne af USA med underholdning som amerikansk fodbold, ægte amerikanerbiler og populære amerikanske sange. I samme ånd vil bybusserne flage både det amerikanske og danske flag i hele uge 11 for at hylde besøget.

Arrangementet vil brede sig ud over hele byen med flere lokale institutioner, herunder ældrecentre, ungdomsklubber, skoler og biblioteker, der arrangerer aktiviteter for at fejre den amerikanske kultur. Dette omfatter temafester, amerikansk inspirerede madlavningssessioner og kulturelle læringsoplevelser.

Blandt aktiviteterne kan nævnes, at Klub Næstved arrangerer en Country- og Western-fest for borgere med udviklingshandicap, og Klub X holder en særlig amerikansk aften for unge med særlige behov. Nytteindsatsen bidrager også til festlighederne ved at bage 570 cheesecakes og muffins, dekoreret i den amerikanske ånd.

Uddannelsesområdet bliver også inddraget, idet Skolen ved Åsen introducerer "Obama-undervisningen", der vil dække aspekter af amerikansk kultur, historie, madkultur og sprogforskelle. Derudover vil der være debataftener, hvor borgere kan dykke ned i diskussioner om politik og USA's tilstand før, under og efter Obama med arrangementer som "Pizza og Politik".

For at holde alle interesserede opdaterede, lanceres en dedikeret hjemmeside, der løbende vil blive opdateret med aktiviteter, billeder og vigtig information. Dertil vil Næstved Kommune sikre, at alle abonnenter på nyheder får forsvarlig håndtering af deres data, idet information om kommunens persondatapolitik vil være tilgængelig for læsere.

Med et så omfattende program lover Næstved Kommune en mindeværdig dag, hvor borgere af enhver alder kan samles om den amerikanske kultur og festligheder, der styrker fællesskabet.

https://www.naestved.dk/nyheder/pressemeddelelser/en-uge-til-obama-besoeg-og-amerikansk-folkefest-i-naestved

Kilde: Næstved Kommune