6. april 2020

dato

Herlufmagle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Herlufmagle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

GULDBORG: Brand i redskabsskur ved kirke

Politiet fik mandag klokken 14.21 en anmeldelse om, at der var ild i et redskabsskur ved Majbølle-Vigsnæs Kirke. Brandvæsenet blev tilkaldt, ilden blev slukket og heldigvis kom ingen til skade, men skuret brændte ned og det samme gjorde et par træer på naboens grund. Branden opstod, fordi en 38-årig kvinde havde fjernet ukrudt med en ukrudtsbrænder tæt ved skuret. Hun blev derfor sigtet for at overtræde beredskabsloven. Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom, når man brænder ukrudt af.

 

DALBY: Truede med kniv

Mandag klokken 19.05 gik en mand rundt på en parkeringsplads i Dalby med en kniv i hånden og skabte frygt. Han truede blandt andet en anden mand, sparkede til hans bil og forsøgte at flå et sidespejl af. Politiet blev tilkaldt, og på baggrund af et godt signalement, fandt politiet hurtigt frem til manden. Han blev anholdt klokken 19.23, og sigtet for forsøg på kvalificeret vold. Herudover viste det sig, at han var i besiddelse af 62,7 gram hash, og han blev derfor også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Det var en 36-årig mand fra Nysted, og han vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag.

 

NÆSTVED: Brand i Hyllinge Kro

Politiet fik mandag klokken 20.02 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i Hyllinge Kro. Branden opstod formentlig i den sydlige del af en tilbygning til hovedhuset. Tilbygningen udbrændte, og ilden bredte sig til førstesalen og bygningens tagkonstruktion. Ilden blev slukket og heldigvis kom ingen til skade. En undersøgelse skal nu afdække de nærmere omstændigheder ved branden.

 

RØDBY: Vold

En 37-årig mand uden fast bopæl blev anholdt mandag klokken 20.40, efter at han tæt ved skolen i Rødby først havde slået en 19-årig mand fra Nakskov med flere knytnæveslag og senere havde ramt en 23-årig mand, der også var fra Nakskov, med en kniv, så han fik en mindre flænge på den ene finger. De tre kendte hinanden i forvejen og var blevet uvenner. Da politiet kom, viste det sig desuden, at den 37-årige mand også havde 1,5 gram amfetamin på sig. Han blev derfor sigtet for både vold og for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 21.40.

 

SLAGELSE: Pistolskud

Politiet fik mandag klokken 22.45 en anmeldelse om, at der var blevet afgivet skud fra en ejendom i en mindre by mellem Skælskør og Næstved. Det viste sig, at det var skud med en 9 mm pistol, der var afgivet fra en baghave og ud mod en skov, uden fare for andre. Den 41-årige mand, der ejede pistolen, vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag. 

 

FENSMARK: Knallert beslaglagt

Politiet fik mandag klokken 14.00 en anmeldelse om, at der kørte nogle unge rundt på knallerter ved et stisystem i et boligområde i Fensmark på en måde, der var til gene for områdets beboere. Politiet fandt hurtigt frem til de unge, og da politiet testede en af knallerterne på et rullefelt, viste det sig, at den kunne køre væsentlig hurtigere end det tilladte. Den blev derfor beslaglagt.

 

STEGE: To med knive 

Mandag klokken 10.58 traf en patrulje i Stege en mand i Rådhusgade. Der var noget ved manden, som vækkede betjentenes opmærksomhed, og det viste sig, at han havde en ulovlig kniv på sig. Den havde et blad på 15,2 centimeter. Manden, der var 47 år og fra Nørre-Alslev, blev derfor sigtet for at overtræde knivloven.

Kort efter var den gal igen. Klokken 11.30 bemærkede politiet en mand ved Kirkepladsen i Stege, der opførte sig mistænkeligt, og da politiet tog kontakt til ham, viste det sig, at han også havde en kniv på sig. Den havde et blad på 11 centimeter. Han blev derfor også sigtet for at overtræde knivloven. Det var en 45-årig mand med ukendt adresse.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Haslev Danmarksgade Hus Søndag kl. 17.00-mandag kl. 08.00 Intet stjålet
Stokkemarke Toftevej Hus Søndag kl. 00.00-mandag kl. 09.00 Maling, pensler og malertape

 

FÆRDSELSKONTROLLER

 

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Stege Stege by Mandag kl. 10.00-11.00 Uopmærksomhedskontrol – 11 køretøjer kontrolleret, 2 påtaler

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det seneste døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Guldborg Storstrømsvej Mandag kl. 08.00-14.00 ATK 359 15 50 km/t 100 km/t To klip og en betinget frakendelse
Haslev Køgevej Mandag kl. 07.53-10.23 ATK 162 25 50 km/t 71 km/t Fire klip
Korsør Storebælt broerne Mandag kl. 14.19-19.20 ATK 2872 130 110 km/t 165 km/t Seks klip og en betinget frakendelse
Næstved Vordingborgvej Mandag kl. 13.00-13.30 Laser 1 1 60 km/t 81 km/t -
Rønnede Faxevej Mandag kl. 11.03-13.33 ATK 764 49 50 km/t 81 km/t Syv klip

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Holeby Nørrevej Tirsdag kl. 02.32 46-årig mand fra Holeby Spirituskørsel

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi